Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat

de burdulea56 in Prajituri, 19 Mai 2011 | 12421 vizualizari

 

Din ciclul: ,,nimic nu se pierde, ci totul se transforma,, este si aceasta prajitura. Pt ca mi-au ramas albusuri, nu am renuntat la ele cu una cu doua ci m-am gandit sa le utilizez si am preparat aceasta prajiura.
Prajitura aceasta este printre primele retete cu un ap. nou foto, si pe la inceputurile bloggeritului.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri faina,
  • o jumatate de lamaie(coaja si zeama),
  • cateva nuci(12-13 samburi),
  • 2 cuburi de rahat,
  • 1 cub ciocolata menaj.
  •   Pt. ornat: am folosit un alt cub de ciocolata menaj si 1 lingura de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat:

Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se continua batutul spumei, adaugam zaharul, vanilia si batem pana la topirea zaharului. Se adauga faina, se amesteca cu grija pana la incorporarea acesteia, adaugam nuca, rahatul si ciocolata, toate taiate bucatele. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit cam 20-25 minute.

Dupa copt, la 3 minute am scos prajitura din tava am lasat-o sa se raceasaca si am ornat-o cu ciocolata topita astfel: am topit cubul de ciocolata menaj cu 1 lingura de apa intr-o canita, apoi am pus topitura intr-o punguta de nylon pe care am intepat-o la un capat si am ornat prajiturica asa cum o vedeti.

Sfat: daca doriti o prajitura mai pufoasa, puneti la preparaea blatului 1/2 pliculet praf de copt.

TIPS-URI

1

Sfat: daca doriti o prajitura mai pufoasa, puneti la preparaea blatului 1/2 pliculet praf de copt.

2

Nucile, rahatul si ciocolata, le-am taiat bucatele.

3

Am folosit o tava cu dimensiuni: 29x23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

burdulea56 1

22.05.2011, 00:52

ionela, mamaieelena: sar'mana si la multi ani.

annemary2111 1

01.03.2013, 23:34

II SE SPUNE CHINEZOAICA

babi5 1

30.09.2013, 20:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt